AZ is concreet voor Mihailovic, die meerdere miljoenen moet gaan kosten

AZ is concreet voor Mihailovic, die meerdere miljoenen moet gaan kosten

21-08-2022 11:35
197

Tim van Duijn

AZ is concreet in de markt voor Djordje Mihailovic, een speler van Montreal FC, als eerste gemeld door AZAlerts en door meerdere bronnen bevestigd aan deze website. De 23-jarige aanvallende middenvelder uit Amerika zou kunnen worden gezien als alternatief voor Ezequiel Bullaude, die naar Feyenoord gaat.

De transfer van Mihailovic naar AZ is vergevorderd, maar nog niet helemaal rond. Mihailovic ontbrak zaterdag in de selectie van Montreal voor het duel met New England Revolution. De club gaf voor de wedstrijd aan dat hij naar 'een Europese club' gaat. Die club is AZ. 

Hoe hoog de transfersom precies zou zijn is niet duidelijk, maar er wordt gespeculeerd over een bedrag van rond de zes miljoen euro. Dat lijkt wel inclusief bonussen te zijn. Desondanks wordt Mihailovic (mocht het allemaal doorgaan) een van de duurste aanwinsten in de geschiedenis van AZ. Het record staat nog altijd op naam van Mounir El Hamdaoui, die voor omstreeks zeven miljoen euro de overstap maakte van Willem ll. Dat was in 2007. Graziano Pellé staat met zes miljoen euro op de tweede plaats.

Overigens is het nog onduidelijk of AZ meteen over Mihailovic kan beschikken. Montreal zou hem tot het einde van het seizoen willen huren, in dat geval zou Mihailovic pas in januari aansluiten, omdat dan de transfermarkt weer open is. Daar wordt nog over gesproken.

Bullaude
Aanvankelijk richtte AZ de pijlen op Bullaude, maar de club is inmiddels doorgeschakeld. Naar verluidt trok de club zelf de stekker eruit vanwege frustrerende onderhandelingen met zijn club Godoy Cruz, dat steeds weer met nieuwe eisen zou zijn gekomen. Bullaude is nu voor een miljoenenbedrag op weg naar Feyenoord.