Feyenoord bevestigt: Hancko dertiende zomeraanwinst in De Kuip

Feyenoord bevestigt: Hancko dertiende zomeraanwinst in De Kuip

22-08-2022 10:06 Laatste update: 10:11
141

Feyenoord heeft de transfer van Dávid Hancko afgerond. De 24-jarige centrale verdediger komt per direct over van Sparta Praag en tekent in De Kuip een contract voor vier seizoenen, zo maken de Rotterdammers bekend.

Feyenoord laat in het midden hoeveel er met de transfer gemoeid is, maar naar verluidt kost de Slowaakse international zo'n zeven miljoen euro. "De interesse speelde al een tijdje, dus ik ben blij dat de clubs eruit zijn gekomen en het voelt goed om hier te zijn", zegt Hancko. "Ik ben ervan overtuigd dat dit voor mij het juiste moment is om deze stap te maken. Ik heb de hele voorbereiding en eerste wedstrijden nog met Sparta Praag meegedaan, dus ben fit en ik kijk ernaar uit om snel aan te sluiten. Ik hoop het team met mijn kwaliteiten zoveel mogelijk te kunnen helpen, het is aan mij om dat op het veld te laten zien."

Met Hancko heeft Feyenoord de opvolger van de naar Bournemouth vertrokken Marcos Senesi in huis.  De mandekker, die ook als linksback uit de voeten kan, begon zijn loopbaan bij MŠK Žilina. In de zomer van 2018 tekende hij een meerjarig contract bij Fiorentina, maar werd vervolgens twee seizoenen verhuurd aan Sparta Praag. Afgelopen seizoen nam de Tsjechische club hem definitief over. Hij speelde onlangs zijn honderdste wedstrijd voor de club uit Praag.

Hancko is de dertiende aanwinst van Feyenoord deze transferperiode. Quinten Timber, Igor Paixão, Javairô Dilrosun, Santiago Gimenez, Sebastian Szymanski, Marcos López, Mats Wieffer, Danilo Pereira, Mohamed Taabouni, Oussama Idrissi, Jacob Rasmussen en Timon Wellenreuther maakten deze zomer al de overstap naar de Rotterdammers. Ook de Argentijnse middenvelder Ezequiel Bullaude van Godoy Cruz is op komst.