'Feyenoord denkt aan stunt: Grillitsch kan Aursnes opvolgen in De Kuip'

'Feyenoord denkt aan stunt: Grillitsch kan Aursnes opvolgen in De Kuip'

24-08-2022 09:14 Laatste update: 09:24
302

Feyenoord zet in de zoektocht naar een opvolger van Fredrik Aursnes bijzonder hoog in. De Rotterdammers hopen Florian Grillitsch naar De Kuip te halen, meldt 1908.nl.

De Oostenrijkse international vertrok deze zomer transfervrij bij Hoffenheim, maar vond nog geen nieuwe club. Naar verluidt liepen onderhandelingen met Fiorentina, Galatasaray en Brighton & Hove Albion vast op zijn hoge eisen. Hoewel hij inmiddels van management is gewisseld, is het vrij hoge salaris ook voor Feyenoord het grootste struikelblok.

De 27-jarige Grillitsch wordt ook in verband gebracht met AS Roma, terwijl eerder deze zomer Ajax-trainer Alfred Schreuder nog bij hem informeerde. De twee kennen elkaar van hun gezamenlijke periode bij Hoffenheim.

Feyenoord is volgens 1908.nl nu dus nadrukkelijk in de race. Grillitsch speelde tussen 2013 en 2017 voor Werder Bremen, waarna hij naar Hoffenheim vertrok. Daar was de middenvelder doorgaans een vaste waarde. In totaal kwam hij tot 178 duels in de Bundesliga, waarin hij zes keer scoorde en veertien assists gaf.

Bij Feyenoord kan Grillitsch herenigd worden met Gernot Trauner. De twee kennen elkaar van de nationale ploeg van Oostenrijk. De controleur speelde tot dusver 33 interlands.

Ramiz Zerrouki geldt ook nog altijd als optie, maar Feyenoord wil niet voldoen aan de vraagprijs van FC Twente.