FC Utrecht plukt 'welkome versterking' na 52 Eredivisie-duels weg bij PEC

FC Utrecht plukt 'welkome versterking' na 52 Eredivisie-duels weg bij PEC

24-08-2022 14:36
66

FC Utrecht heeft zich versterkt met Eliano Reijnders. De 21-jarige middenvelder komt op huurbasis over van PEC Zwolle, met een optie tot koop.

Reijnders speelde 52 wedstrijden in de Eredivisie voor PEC Zwolle, maar dit seizoen belandde hij op een niveau lager op de bank. Hij sluit in Utrecht aan bij het beloftenteam en hoopt meer speelminuten in de Keuken Kampioen Divisie te kunnen maken.

"Eliano is met zijn kwaliteiten en de ervaring die hij de voorbije jaren op het hoogste niveau heeft opgedaan een welkome versterking voor onze beloftenploeg", reageert technisch manager Tim Gilissen op de website van FC Utrecht.

"Dit seizoen krijgt hij bij ons de kans speelminuten te maken in de Keuken Kampioen Divisie om zichzelf op die manier door te ontwikkelen. Wij verwachten dat zowel Jong FC Utrecht als Eliano hiervan de vruchten plukt en het feit dat we een optie tot koop hebben bedongen in de huurovereenkomst maakt het mogelijk om hem permanent over te nemen van PEC Zwolle."

Reijnders lag in Zwolle nog drie jaar vast. "Eliano heeft dit seizoen bij ons minder zicht op speeltijd en dat is iets wat deze jonge speler wel nodig heeft", verklaart technisch directeur Marcel Boudesteyn. "Met zijn tijdelijke overgang naar Utrecht heeft hij de kans om meer aan spelen toe te komen en zichzelf verder te ontwikkelen."