AZ-icoon lyrisch over Conference League-loting: 'Appeltje-eitje, kan niet beter'

27 augustus om 10:18

Barry van Galen is enorm enthousiast over de loting van AZ in de Conference League. Volgens het clubicoon van de Alkmaarders moet het geen enkel probleem zijn om door te gaan in deze poule.

"Appeltje-eitje, dit kan echt niet beter", vertelt een opgewekte Van Galen tegenover de Telegraaf. "Ze hadden ook als groepshoofd OGC Nice of FC Köln kunnen treffen. Maar ik bedoel, wat wil je nog meer dan dit. AZ is verplicht om te overwinteren." De oud-middenvelder speelde negen jaar voor de club uit Alkmaar en was er na zijn actieve loopbaan werkzaam als scout. 

AZ werd tijdens de loting in een poule gezet met Apollon Limassol (Cyprus), FC Vaduz (Liechtenstein) en Dnipro-1 (Oekraïne). Van Galen denkt dat het meeste gevaar van de Cyprioten zal komen. "Die club is regerend landskampioen, dus die kunnen wel wat. Hoewel het voetbal in Cyprus in mijn ogen wel een beetje is weggezakt."

Wel baalt Van Galen ervan, dat AZ niet één bekende naam heeft geloot. "Ik bedoel AZ tegen het Nice van Calvin Stengs: daar kom je voor naar het stadion. Het is jammer dat je niet zo’n ploeg loot. Maar hoe meer je wint, hoe meer je casht. En dat is natuurlijk ook wat waard. Net als de vele punten die je haalt voor de coëfficiëntenlijst."