Kraay ziet 'hartstikke goede voetballer' bij Feyenoord: 'De vaste nummer tien'

Kraay ziet 'hartstikke goede voetballer' bij Feyenoord: 'De vaste nummer tien'

28-08-2022 12:52
67

Fredrik Aursnes is vervangbaar bij Feyenoord, stelt Hans Kraay junior. Arne Slot probeerde zaterdagavond Lutsharel Geertruida uit als verdedigende middenvelder en dat verliep volgens Marciano Vink nog niet heel soepel.

Slot hoopte het koppel Aursnes - Orkun Kökcü intact te houden, maar de Noor vertrok naar Benfica. Quinten Timber werd gehaald voor de positie van verdedigende middenvelder. "Die puzzel heeft hij (Slot, red.) nog niet helemaal gelegd", aldus Vink bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Kraay deelt een andere mening. "Aursnes was wel het cement tussen de stenen, maar we moeten ook niet net doen of het de Johan Neeskens of Willem van Hanegem van Feyenoord was. Timber kan dat toch prima doen?"

"Ik was heel groot fan van Aursnes, maar Timber kan toch prima rechts in de controle spelen en Kökcü daarnaast", adviseert Kraay Slot. Door de basisplaats van Geertruida op het middenrif, begon aanwinst Szymanski op de bank. "Szymanski, dat is gewoon de vaste nummer tien. Wat maakt mij het uit dat hij een keer minder speelt, gewoon lekker laten staan, 34 wedstrijden. Dat is een hartstikke goede voetballer", besluit Kraay.

Het is geen geheim dat Feyenoord zich in de slotdagen van de transferperiode nog wil versterken. Verdedigende middenvelder Florian Grillitsch komt mogelijk nog naar De Kuip, terwijl ook Fredrik Björkan in beeld is. Ezequiel Bullaude wordt naar verwachting spoedig gepresenteerd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie