Schreuder druk met Bassey: 'Vond dat hij de bal naar de verkeerde kleur speelde'

Schreuder druk met Bassey: 'Vond dat hij de bal naar de verkeerde kleur speelde'

29-08-2022 08:12
89

Ajax-trainer Alfred Schreuder moest tijdens het uitduel bij Sparta flink wat wijzigingen doorvoeren in zijn defensie. Devyne Rensch, Daley Blind en Jurriën Timber moesten zich laten wisselen, waardoor alleen Calvin Bassey bleef staan. Schreuder was druk met het coachen van de Nigeriaan.

"Ik vond dat hij de bal naar de verkeerde kleur speelde. Als je met Daley Blind naast je speelt, moet je het spel rustig van links naar rechts verplaatsen en bij Daley uitkomen", zegt Schreuder over Bassey tijdens de persconferentie na de 0-2 zege in de Domstad. "Dan kan Daley de bal tussen de linies spelen. Als de kans om de bal tussen de linies te spelen er niet is, dan moet je de bal houden."

"Daar zit nog verbetering in, maar dat is heel normaal", vervolgt Schreuder, die weet dat Bassey nog niet heel ervaren is als centrale verdediger. "Hij kan er prima spelen en heeft een hele goede inspeelpass, alleen de ruimtes waren tegen FC Utrecht heel klein. Dan gaat het om precisie en het herkennen van het juiste moment. Ik vond dat we er makkelijker via Daley uit konden voetballen."

Schreuder is tevreden over het debuut van Jorge Sánchez. "Je ziet gelijk zijn temperament, zijn agressiviteit. Ik ben wel tevreden over alle invallers die dat lieten zien. Je ziet dat het een winnaar is, dat hij tempo heeft en dat hij het spel snel beheerst, ook met de bal. Defensief zie je sowieso dat hij goed is in zijn duels. Ook jongeling Youri Baas krijgt complimenten. "Hij deed het heel goed. Hij had het geluk dat Owen Wijndal last van zijn enkel had, maar hij heeft het prima gedaan. Tijdens alle trainingen en wedstrijden waarin hij heeft meegedaan, heeft hij een bepaalde flair en uitstraling. Hij speelt zo mee bij ons."

Tot slot gaat Schreuder in op de situatie van Lisandro Magallán, die nog steeds in Amsterdam actief is. De Argentijn kwam zeven minuten voor tijd in het veld voor Timber. Volgens de trainer heeft hij nog toekomst bij de club. "Hij stelt zich ongelooflijk goed op, maar je hebt ook te maken met de wensen van spelers. Hij wil natuurlijk spelen en daar hebben we over gesproken. Hij is ongelooflijk professioneel. Als trainer weet je precies wat je aan hem hebt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie