Eredivisie-flops: Tadic, Excelsior-defensie verpletterd, het FC Utrecht-publiek

29 augustus om 11:00

Het werd ons na speelronde vier niet heel moeilijk gemaakt om een wekelijkse floplijst samen te stellen. Het zal je niet verbazen dat Dusan Tadic is genomineerd na een slecht optreden tegen FC Utrecht. Ook zijn er andere eervolle vermeldingen.

Isac Lidberg (Go Ahead Eagles) - : Eén van de minsten aan Go Ahead-zijde. De thuisclub kreeg kansen, maar wist die mede dankzij Lidberg niet te verzilveren. Had veel eerder gewisseld kunnen worden.

Rashaan Fernandes (Go Ahead Eagles) - : Fernandes benadeelde zijn ploeg door zich mee te laten slepen in de emotie en een speler van Sparta een kopstoot te geven. Oliedom en dus is de rode kaart meer dan terecht. Een pluspunt is dat hij het na afloop toegaf.

Dusan Tadic (Ajax) - : De roep onder een gedeelte van de Ajax-fans om Tadic op de bank te zetten wordt steeds luider. Tadic was in Utrecht uitermate zwak en dat begint langzaam een patroon te worden. De Ajax-captain is al het hele seizoen middelmatig.

Het FC Utrecht-publiek (FC Utrecht) - : We maken een uitstapje, maar in dit geval niet meer dan terecht. Een gedeelte van het Utrecht-publiek (wie zich aangesproken voelt) moet zich doodschamen voor wat er zondag gebeurde in de Galgenwaard. We hebben het dan niet alleen over de vuurwerkbom, maar ook over de oerwoudgeluiden jegens Ajacieden. Gênant.

Othmane Boussaid (FC Utrecht) - : Ging zijn boekje te buiten door met gestrekt been in te vliegen op Daley Blind. Hij kwam weg met geel, waar dat wellicht rood had kunnen zijn. Of had móeten zijn?

João Virginia (Cambuur) - : Het zondagsschot van Jordy Clasie had absoluut niet binnen mogen vallen en dus mag João Virginia zich dit doelpunt aanrekenen. Dankzij zijn fout verloor Cambuur de wedstrijd in de slotfase.

Jamie Jacobs (Cambuur) - : Een dramatische seizoensstart voor Jamie Jacobs, die zijn stempel nog niet heeft kunnen drukken en tegen AZ ook nog eens een domme rode kaart pakte.

Luuk Wouters (RKC) - : Geen lekkere invalbeurt van Luuk Wouters, die zomaar aan de basis had kunnen staan van een Vitesse-doelpunt. De verdediger viel in, maar maakte weinig indruk. Van iemand die binnen de lijnen wordt gebracht verwacht je toch meer.

Yassin Oukili (RKC) - : En datzelfde geldt voor Yassin Oukili, die bijzonder matig speelde in Arnhem. Hij leverde regelmatig de bal in en daardoor kon Vitesse gevaarlijk worden. Oukili werd na 56 minuten gewisseld.

Redouan El Yaakoubi (Excelsior) - : Mag zich achter de oren krabben na het duel met PSV. Het was niet allemaal zijn schuld, maar bijvoorbeeld de 0-4 van PSV mag Redouan El Yaakoubi zich echt aanrekenen. Dit kun je op de training doen, niet in een wedstrijd tegen een topclub.

Stijn van Gassel (Excelsior) - : Van Gassel liet in de eerste paar wedstrijden een betrouwbare indruk achter, maar kreeg er tegen PSV maar liefst zes om de oren. De tegengoals waren echter niet allemaal zijn schuld.