Ajax heeft tweetal 'serieus in beeld': 'Hij wil vertrekken, wil graag naar Ajax'

Ajax heeft tweetal 'serieus in beeld': 'Hij wil vertrekken, wil graag naar Ajax'

29-08-2022 16:16
211

Aston Villa-buitenspeler Leon Bailey en Sevilla-aanvaller Lucas Ocampos zijn serieus in beeld bij Ajax, vertelt clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf. Beide aanvallers gelden als mogelijke opvolger van de naar Manchester United vertrokken Antony.

"Deze namen zijn serieus in beeld", benadrukt Verweij in de Kick-Off Voetbalpodcast van de ochtendkrant. Het is niet duidelijk wie Ajax als prioriteit ziet. Verweij schetst dat Hakim Ziyech (29), gezien zijn leeftijd, weinig restwaarde meer met zich meebrengt als Ajax toeslaat. Het zou de reden zijn dat de Amsterdammers de komst van de spelmaker niet ziet zitten. "Maar Ocampos is ook een speler van 28 zonder restwaarde. Daarbij schijnt hij mentaal een apart geval te zijn, maar wel een geweldige voetballer."

Ajax wedt op meerdere paden, aangezien de eerste lijntjes in Birmingham zijn uitgezet. "Bailey is een hele serieuze optie. Het is de vraag of Aston Villa erop zit te wachten om twee dagen voor de deadline nog een speler te verkopen. Maar hij wil vertrekken. Hij wil graag naar Ajax."

Valentijn Driessen heeft zijn bedenkingen bij de eventuele komst van Bailey. "Als je zijn carrièreverloop zit... Daar word je niet vrolijk van. Wat doet Aston Villa in de Premier League? Die club draait kleurloos mee in de middenmoot. Gaat Bailey Ajax sterker maken?" De journalist is eveneens niet overtuigd van Ocampos. "Die Argentijn maakt indruk bij Sevilla, maar waarom mag hij weg? Sevilla is het prototype van een Europa League-club."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s