Update: FC Groningen verhuurt Postema aan Roda JC: 'De juiste stap'

Update: FC Groningen verhuurt Postema aan Roda JC: 'De juiste stap'

31-08-2022 18:59 Laatste update: 18:58
41

Transfernieuws uit Groningen en Kerkrade: FC Groningen gaat Romano Postema wederom verhuren. De spits maakt het seizoen af bij Roda JC, melden bronnen aan deze site.

Bij Groningen komt Postema niet in aanmerking voor veel speelminuten in het elftal van trainer Frank Wormuth. De club verhuurde hem het afgelopen seizoen al aan FC Den Bosch, voor wie hij tien doelpunten maakte. Bij Roda mag Postema zijn carrière een nieuwe impuls geven. Zijn contract bij Groningen loopt in de zomer van 2025 af.

Roda trapt het gaspedaal aardig in op de transfermarkt. Het versterkte zich dinsdag al met Teun Bijleveld en Lennerd Daneels. Lennard Hartjes, Mohamed Mallahi, Moritz Nicolas, Terrence Douglas, Nils Röseler, Ali Barak, Phil Sieben, Boyd Reith, Ted van de Pavert en Arjen van der Heide gingen hen al voor.

Update: Het is officieel: Romano Postema vertrekt naar Roda JC. De club huurt de spits van FC Groningen, waar hij geen toekomst meer had. "Het afgelopen seizoen ben ik volwassener en fysiek sterker geworden. Ook merk ik dat ik beter kan omgaan met bepaalde spelsituaties en tactieken. Om mijn persoonlijke ontwikkeling verder door te zetten, denk ik dat de stap naar Roda JC de juiste is. Ik ga er alles aan doen om de gezamenlijke ambities waar te maken en kijk ernaar uit om mijn eerste minuten in het Parkstad Limburg Stadion te maken", zegt Postema op de clubsite van Roda.