Southampton hoopt dat Gakpo in voetsporen Van Dijk treedt: 'Tussenstap ideaal'

Southampton hoopt dat Gakpo in voetsporen Van Dijk treedt: 'Tussenstap ideaal'

31-08-2022 08:56
52

Voor PSV en Cody Gakpo beloven het spannende dagen te worden. De Oranje-international staat onder meer in de serieuze belangstelling van Southampton, waar scout Piet Buter zich hard maakt voor zijn komst.

The Saints brachten al een bod uit op Gakpo, maar dat kon PSV nog niet overtuigen. De Eindhovenaren, die woensdagavond tegen FC Volendam spelen, zouden minimaal vijftig miljoen euro willen ontvangen. Vanuit de Premier League houden ook clubs als Leeds United, Wolverhampton Wanderers en Everton de situatie in de gaten. Manchester United lijkt niet meer in de race.

Buter legt in De Telegraaf uit welk plaatje Gakpo is geschetst bij Southampton. "De vraag rees natuurlijk of het haalbaar zou zijn om een speler als Gakpo te halen, maar wij denken dat het voor een speler uit de Eredivisie goed is om een tussenstap te maken bij een club als Southampton om vervolgens de stap naar de echte top te maken, zoals Georginio Wijnaldum dat ook heeft gedaan door eerst naar Newcastle United te gaan en vervolgens de stap naar Liverpool te maken", zegt hij in de krant.

De voormalig technisch directeur van FC Utrecht is al twaalf jaar werkzaam bij Southampton, waar hij onder meer met Virgil van Dijk en Sadio Mané op de proppen kwam. Buter denkt dat Gakpo zich in dat rijtje kan aansluiten. "Hij heeft heel veel kwaliteiten om te slagen in Engeland. Gakpo is groot, sterk en snel. Maar de stap naar de echte top is groot en daarom is een tussenstap ideaal."

Volgens De Telegraaf heeft Gakpo intern bij PSV nadrukkelijk zijn transferwens uitgesproken. De deadline in Engeland is donderdagavond.