Excelsior haalt extra keeper binnen: Van Gassel krijgt concurrentie

Excelsior haalt extra keeper binnen: Van Gassel krijgt concurrentie

31-08-2022 18:05 Laatste update: 18:18
17 Reacties
Author profile picture

Nordin 't Hart

Excelsior Rotterdam heeft Norbert Alblas vastgelegd. De 27-jarige doelman komt over van TOP Oss en zet in Kralingen zijn handtekening onder een contract voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Alblas moet bij Excelsior de concurrentie aangaan met eerste keus Stijn van Gassel. De onderhandelingen tussen TOP Oss en Excelsior verliepen echter moeizaam, melden bronnen aan deze site. Uiteindelijk zijn de clubs er dus toch uitgekomen, waardoor Alblas nu speler van Excelsior is. Hij speelde eerder in de jeugd van AZ en Ajax, waarna hij tussen 2018 en 2021 uitkwam voor NEC. Vorige zomer pikte TOP Oss hem op. Daar was de 1.86 meter lange sluitpost een vaste waarde.

"Onze keeper Stijn van Gassel heeft het afgelopen seizoen goed gedaan en is ook sterk aan dit seizoen begonnen. Daarnaast hebben we met Pascal nog een talentvolle doelman, die echter nog de nodige ervaring moet opdoen. Met Norbert Alblas voegen we een keeper aan onze groep toe die al veel wedstrijden in het betaalde voetbal op zijn naam heeft staan", reageert technisch manager Niels van Duinen. "Ook past hij goed binnen onze speelwijze, waarbij wij altijd van achteruit proberen te voetballen. We hadden Norbert als club al langer op de radar staan en we zijn blij dat we hem nu hebben kunnen vastleggen."

Alblas is blij dat hij zich weer op het hoogste niveau kan laten zien. "Het is altijd mijn doel geweest om in de Eredivisie te spelen en daar heb ik hard voor moeten werken. Ik heb onderweg ook wat tegenslagen gehad met blessures en dan is het mooi dat ik nu deze stap kan zetten. Vorig seizoen heb ik heel bewust de keuze gemaakt om naar TOP Oss te gaan om minuten te maken. Maar mijn doel was om daarna de stap omhoog naar de Eredivisie te kunnen maken. Het is mooi dat ik die stap nu kan zetten met Excelsior."