FC Groningen handelt razendsnel en haalt alvast een vervanger voor Strand Larsen

FC Groningen handelt razendsnel en haalt alvast een vervanger voor Strand Larsen

31-08-2022 21:58 Laatste update: 22:05
38

FC Groningen heeft de komst van spits Ricardo Pepi bevestigd. De negentienjarige Amerikaan is voor één seizoen gehuurd van het Duitse FC Augsburg. Hij zal Jörgen Strand Larsen moeten doen vergeten, aangezien de Noor naar alle waarschijnlijkheid deze transferperiode alsnog vertrekt.

Pepi speelde bij North Texas SC en FC Dallas in zijn thuisland Amerika, alvorens hij in de winter van 2022 voor 16,36 miljoen euro verkocht werd aan FC Augsburg. Pepi was pas achttien jaar ten tijde van die transfer. In Duitsland speelde de aanvalsleider tot nu toe zestien wedstrijden voor zijn werkgever, maar scoren wist hij in die duels nog niet te doen. Bij FC Dallas maakte hij zestien doelpunten in 59 wedstrijden die hij speelde voor de club. Ook scoorde Pepi al drie keer in de tien interlands voor de Verenigde Staten.

Volgens technisch directeur Mark-Jan Fledderus is het binnenhalen van Pepi iets bijzonders voor FC Groningen. "Ricardo is een groot talent met internationaal aanzien", vertelt de bestuurder op de clubwebsite. "We hebben eerder in augustus al met hem gesproken nadat zijn naam bij ons werd genoemd. Kort daarna veranderde zijn situatie bij Augsburg en was hij voor ons geen optie meer. Tot gisteren. Daarop hebben wij razendsnel gehandeld en vannacht is Ricardo naar Groningen gereden om vandaag zijn transfer af te ronden."

Pepi zelf had ook nog een aantal woorden voor de fans van FC Groningen. "Ik ben heel erg blij om hier te zijn en ik kan niet wachten om aan het seizoen te beginnen."