Janssen en Ekkelenkamp cruciaal voor koploper Antwerp, Ajax-opponent Napoli morst

31-08-2022 23:00 Laatste update: 23:12
10

Royal Antwerp is mede dankzij Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp nog steeds ongeslagen in de Belgische competitie. Ajax-opponent Napoli heeft juist punten gemorst tegen promovendus Lecce, terwijl Arek Milik zijn eerste goal voor Juventus te pakken heeft. In Frankrijk waren Neymar, Lionel Messi en Kylian Mbappé bepalend bij Paris-Saint Germain.

Antwerp - Union Sint-Gillis 4-2
Antwerp greep vorige week nog naast een Conference League-ticket, maar de ploeg van Mark van Bommel begon als koploper van België aan het duel met stuntploeg Union. Na acht minuten kwam de thuisploeg, met Vincent Janssen en Jurgen Ekkelenkamp in de basis, al op voorsprong: Bart Nieuwkoop hielp zijn landgenoten een handje door de bal in eigen doel te werken. Een kwartier later was het dankzij Janssen en Ekkelenkamp weer raak: de Nederlandse middenvelder stuurde de spits weg, waarna de bal weer in het net lag.

Nadat Union weer terug in de wedstrijd kwam door de 2-1 te maken, mocht Janssen ook nog aanleggen voor een strafschop. Vanaf elf meter faalde de Nederlander niet, waardoor het bij rust 3-1 stond. In de tweede helft speelde Antwerp met een man meer na een rode kaart van middenvelder Lazare Amani. Uiteindelijk werd het 4-2. In de slotfase mocht de van FC Emmen overgekomen Oussama El Azzouzi nog invallen bij Union, maar ook hij werd met rood van het veld gestuurd. Door de overwinning gaat Antwerp nog steeds met de maximale score aan kop in België.

Napoli - Lecce 1-1
Ajax-tegenstander Napoli kende een moeilijke avond. De thuisploeg kwam wel nog op voorsprong tegen promovendus Lecce, maar al snel maakte spits Lorenzo Colombo de gelijkmaker. In het resterende uur domineerde Napoli de wedstrijd, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor verspeelt Napoli net als afgelopen weekend punten in de Serie A. Tegen Lecce speelde trainer Luciano Spalletti overigens niet met zijn sterkste opstelling.

Juventus - Spezia 2-0
Tegen het Spezia van bankzitter Jeroen Zoet boekte Juventus een zakelijke overwinning. Het spel van de thuisploeg was niet sprankelend, maar Milik kende wel een uitstekende avond. In de blessuretijd besliste hij de wedstrijd met zijn eerste treffer in dienst van de Oude Dame. Daardoor staat Juventus momenteel vierde in de Serie A.

Toulouse - PSG 0-3
Het machtige PSG was een maatje te groot voor het Toulouse van Thijs Dallinga, Stijn Spierings en Branco van den Boomen. De drie Nederlanders moesten vanaf het veld toezien hoe Messi, Neymar en Mbappé elkaar makkelijk wisten te vinden. Uiteindelijk bleef de schade nog beperkt voor Toulouse, dat nu dertiende staat in de Ligue 1.