FC Twente heeft geen kind aan Excelsior en wint riant voor eigen publiek

31-08-2022 23:03 Laatste update: 23:07
62

FC Twente heeft woensdagavond Excelsior verslagen in de inhaalwedstrijd van speelronde drie in de Eredivisie. In de eigen Grolsch Veste was de ploeg van trainer Ron Jans met 4-0 te sterk voor de Rotterdammers.

In vergelijking met de wedstrijd tegen FC Volendam van zondag voerde trainer Jans een aantal wijzigingen door in zijn elftal. Zo konden Michal Sadilek en Sem Steijn niet spelen vanwege een blessure, zij werden vervangen door Mathias Kjolo en Manfred Ugalde. En ook Daan Rots begon op de bank, hij werd vervangen door Denilho Cleonise.

FC Twente begon de wedstrijd met een bliksemstart, toen Cleonise al in de eerste minuut zijn basisplek bekroonde. De aanvaller schoot pijlsnel de openingstreffer tegen de touwen. Na negen minuten lag ook de tweede goal al achter doelman Stijn Van Gassel. Dit keer is het Christos Tzolis die de goal maakte na een prachtige assist van Ricky van Wolfswinkel, die als aanvallende middenvelder speelde in plaats van op zijn geliefde spitspositie. In de 23ste minuut werd de aansluitingstreffer van Couhaib Driouech afgekeurd vanwege buitenspel.

Na rust wisselde Jans in de zestigste minuut Cleonise en Van Wolfswinkel. Voor hen kwamen Vaclav Cerny en Wout Brama. Eerstgenoemde stond pas net in het veld toen hij aantekende voor de 3-0. Na een afgemeten voorzet van linksback Gijs Smal mocht de Tsjech de derde goal binnen schieten voor FC Twente. En ook in de slotseconden was het weer Cerny die scoorde en de eindstand uiteindelijk op 4-0 bepaalde.