Update: 'Vinícius weg bij PSV: transfer naar Fulham zo goed als rond'

Update: 'Vinícius weg bij PSV: transfer naar Fulham zo goed als rond'

01-09-2022 01:01 Laatste update: 13:53
104

PSV gaat Carlos Vinícius definitief kwijtraken. De Braziliaanse spits gaat zijn huurverbintenis met de Eindhovenaren verscheuren, zodat hij de overstap naar het Engelse Fulham kan maken.

Vinícius komt bij PSV niet in aanmerking voor speelminuten en in de afgelopen dagen hing een transfer al in de lucht. Clubs als Fenerbahçe werden ook genoemd, maar Vinícius gaat naar de Premier League. Dat meldt het Portugese Record.

Volgens de krant ontvangt Benfica minimaal vijf miljoen euro voor de spits. Dat bedrag kan nog oplopen tot elf miljoen. Benfica behoudt ook de helft van de transferrechten van Vinícius. Of PSV nog iets overhoudt aan de deal, wordt niet duidelijk.

In totaal speelde Vinícius één jaar bij PSV, dat de Zuid-Amerikaan eigenlijk voor twee jaar huurde. In het Philips Stadion wist Vinícius eigenlijk nooit te overtuigen. Zelfs nu eerste spits Luuk de Jong geblesseerd is komt de huurling niet aan de bak bij PSV. Een exit lijkt daardoor de beste oplossing voor alle partijen.

Update: Fulham en Benfica naderen een akkoord over de transfer van Carlos Vinícius. De Londenaren betalen zo'n vijf miljoen euro voor de Braziliaanse spits, meldt Sky Sports. Zijn huurcontract bij PSV wordt daarom ontbonden.