Younes bedankt Dost voor transfer, maar broers kotsen hem uit: 'Meeloper'

Younes bedankt Dost voor transfer, maar broers kotsen hem uit: 'Meeloper'

02-09-2022 08:50 Laatste update: 10:03
81

FC Utrecht verraste op de laatste dag van de transfermarkt door Amin Younes terug te halen naar de Eredivisie en daar is de aanvaller zelf erg blij mee. De Duitse aanvaller vertelt dat zijn broers een stuk minder blij zijn voor hem.

"Nadat ik het belletje van FC Utrecht kreeg belde Dost mij gelijk op", vertelt Younes in een interview met ESPN. "Hij vertelde me over FC Utrecht. Het was een goed gesprek, want wij kennen elkaar nog vanuit Frankfurt. Daar hadden wij ook al een erg goede band en na het gesprek met hem is het stap voor stap gegaan waardoor ik nu hier ben. Bas heeft natuurlijk een bepaalde status binnen de club, dus als hij je advies geeft dan luister je."

Philipp Younes, de broer van Amin, was minder blij met de transfer naar FC Utrecht. Volgens hem zouden er andere redenen zijn. 'Privéredenen? Je bent daar gewoon niet meer welkom', vertelt Philipp Younes over het vertrek van zijn broer bij Ettifaq FC in een bericht op zijn Instagram. 'Beter ga je naar de andere kant van de wereld. Elke keer zeg je dat je clubs de schuldige zijn, maar jij bent hier keer op keer de leugenaar.'

De tirade van de broer van de FC Utrecht-aanwinst gaat verder. 'Ook in je privéleven maak je oorlog met je naasten. Maar je zal gestraft worden, tien keer erger dan dat je zelf hebt misdaan.' Zijn andere broer Carim Younes houdt het iets rustiger op zijn pagina. 'Veel geluk Amin, maar meelopers zijn hier niet welkom.' Naar verluidt zouden beide broers een bloedhekel hebben aan de zaakwaarnemers van de Duitse aanvaller.