Xavi Simons na oproep voor Jong Oranje ook uitgeroepen tot Speler van de Maand

Xavi Simons na oproep voor Jong Oranje ook uitgeroepen tot Speler van de Maand

02-09-2022 18:17 Laatste update: 18:24
107

Xavi Simons is door ESPN uitgeroepen tot Speler van de Maand augustus in de Eredivisie. De middenvelder van PSV maakte in zijn eerste maand op de Nederlanse velden zoveel indruk, dat hij de eerste is die de prijs dit seizoen in ontvanst mag nemen.

De negentienjarige PSV'er maakte veel indruk in de eerste vier speelrondes. Simons scoorde al zes keer dit seizoen en gaf twee assists in zijn eerste vier wedstrijen voor de Eindhovenaren. Enkel Cody Gakpo was tot nu toe bij meer goals betrokken (9). De troffee voor Speler van de Maand is niet het enige mooie nieuws dat Simons vandaag kreeg. Hij werd ook voor het eerst opgeroepen voor de voorselectie van Jong Oranje.

"Ik ben er blij mee dat ik deze award mag ontvangen", vertelt Simons tegenover Hans Kraay junior die hem de troffee uitreikte. "Ik hoop op deze voet door te kunnen gaan bij PSV. Ik kom in een mooi rijtje met spelers nu ik deze prijs heb gewonnen. Ik probeer natuurlijk het beste te geven en ik wilde presteren. Als ik de kans zou krijgen van de trainer, dan wilde ik laten zien dat ik er zou staan."