Seuntjens is communicatie Fortuna beu: 'Misschien in een andere taal?'

2 september 2022 om 23:15

Mats Seuntjens moest vrijdagavond voor de vijfde keer op rij als verliezer de pers te woord staan. Fortuna Sittard streed in eigen huis voor een punt, maar bleef uiteindelijk met nul punten achter na een 3-4 nederlaag. Volgens Seuntjens scheelt het vooral aan de communicatie van de ploeg wanneer het op verdedigen aankomt. 

In gesprek met ESPN maakt de aanvallende middenvelder zijn teleurstelling kenbaar. "Het was geen saaie vrijdagavondwedstrijd in ieder geval", begint Seuntjens zijn verhaal. "Voor ons is het zuur, we halen weer geen punten. Of er meer in zat? Als we beter hadden verdedigd wel, ja", stelt de speler. 

Fortuna kreeg in de eerste vijf duels al zestien treffers tegen. Seuntjens beaamt dat het in de verdediging nog tekortschiet. "We hebben het erover gehad, ja", antwoordt de middenvelder. Aan de communicatie schort het ook volgens de Nederlander. "Misschien moeten we nog een andere taal proberen. Volgens mij is het makkelijk op te lossen. Hoe dan? Dat vertel ik intern wel", zegt Seuntjens. 

Tijdens de wedstrijd misdroeg zowel de aanhang van FC Utrecht en Fortuna Sittard zich, maar Seuntjens vond het overdreven dat scheidsrechter Allard Lindhout de wedstrijd een tweede keer stillegde. De eerste keer deed de arbiter dat na het gooien van vuurwerk en rookbommen van FC Utrecht-supporters, de tweede keer gooide een deel van de achterban van Fortuna Sittard met bierbekers. "Bij ons werd er niet veel gegooid, bij Utrecht was het wat heftiger. Ik begreep wel dat de scheidsrechter als statement wat harder moest ingrijpen. Misschien was het wat overdreven om helemaal naar binnen te gaan", besluit Seuntjens.