Zürich-president verdedigt transfer van 4,5 miljoen na 'belachelijk' Feyenoord-bod

Zürich-president verdedigt transfer van 4,5 miljoen na 'belachelijk' Feyenoord-bod

03-09-2022 15:56
67

Toen Feyenoord vier miljoen wilde betalen voor Wilfried Gnonto noemde FC Zürich-voorzitter Ancillo Canepa dat belachelijk, maar uiteindelijk is de Italiaan voor 4,5 miljoen euro vertrokken naar Leeds United. Canepa stelt echter dat de vork anders in de steel zit.

Gnonto leek afgelopen transferwindow naar Feyenoord te gaan, maar dat ging uiteindelijk niet door. Zürich wilde de aanvaller wel verkopen door zijn éénjarige contract, maar een transfer kwam op Deadline Day pas tot stand. Zürich wordt verweten dat het een te hoge vraagprijs heeft gehanteerd, waardoor het nu alleen maar minder geld heeft gekregen voor Gnonto. "Mensen die dat zeggen, hebben geen idee hoe het zit", zegt Canepa tegen Blick.

"Ze kennen de details uit de contracten niet. De transfer is precies verlopen zoals we hoopten. We hebben goed onderhandeld met Leeds en hebben ons niet gek laten maken. De transfer werd pas vijf minuten voor de deadline afgerond."

Canepa stelt dat Zürich via bonussen nog flink meer kan verdienen dan 4,5 miljoen euro. "Alles wat in het contract staat, blijft vertrouwelijk. Maar ja, de kans is erg groot dat de transfersom uiteindelijk over de tien miljoen gaat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie