Van Bommel op titelkoers met Antwerp: zevende overwinning op rij

04-09-2022 20:32
75

Royal Antwerp FC heeft zondag overtuigend met 3-0 gewonnen van Westerlo. Het is alweer de zevende overwinning op rij voor trainer Mark van Bommel, die in de eigen Bosuil basisplekken had weggelegd voor zowel Calvin Stengs (debuut), Jurgen Ekkelenkamp als Vincent Janssen.

Laatstgenoemde opende in de 33e minuut de score via een strafschop. Het is alweer het vierde competitiedoelpunt voor de international. Ekkelenkamp, die deze zomer overkwam van Hertha BSC, versierde de penalty.

In de tweede helft was de middenvelder opnieuw belangrijk met een assist op Koji Miyoshi. Anthony Valencia deelde in de slotfase de genadeklap uit. Met de overwinning van zondag vestigt het Nederlands getinte Antwerp zich nog steviger aan kop. De voorsprong op naaste koploper KRC Genk bedraagt inmiddels vijf punten.

Mark van Bommel is tevreden met de huidige gang van zaken, maar waakt voor te veel euforie. "Laat ons nu rustig blijven. Je merkt dat iedereen praat over de titel, maar het zal ook nog minder gaan", aldus de oefenmeester in gesprek met Sporza.