Eredivisie-flops: PSV dubbel vertegenwoordigd, Utrecht-fans ook weer op lijst

Eredivisie-flops: PSV dubbel vertegenwoordigd, Utrecht-fans ook weer op lijst

05-09-2022 11:00
67

Ook na speelronde vijf van de Eredivisie is de floplijst van VoetbalPrimeur weer goed gevuld. PSV is de hofleverancier, terwijl er opnieuw een uitzondering wordt gemaakt voor de fans van FC Utrecht.

Ibrahim Sangaré (PSV)
Woensdag was Sangaré nog dicht bij een transfer naar Chelsea en misschien was de Ivoriaan er daarom niet helemaal met zijn hoofd bij in Enschede. De middenvelder was amper aanwezig en deed erg veel dingen fout tegen Twente.

Tibor Halilović (SC Heerenveen)
De Kroaat raakte tegen NEC in de 61ste minuut de bal kwijt en was daar duidelijk gefrustreerd over. Halilović maakte enkele seconden later namelijk een erg smerige overtreding op NEC-smaakmaker Elayis Tavsan. Van een redelijk ervaren speler als Halilović mag je toch verwachten dat hij zijn team niet op zo’n oliedomme manier in de steek laat.

Fredrik Björkan (Feyenoord)
Björkan zal zich zijn debuut voor Feyenoord toch anders voorgesteld hebben. De Rotterdammers wonnen weliswaar in De Adelaarshorst, maar dat was niet dankzij de Noor. Hij zorgde juist voor onrust en chaos achterin, waardoor Feyenoord het zwaar had tegen Go Ahead Eagles.

André Ramalho (PSV)
"Ik vind het meer een druktemaker en een onrustspeler", zei Marciano Vink afgelopen weekend over Ramalho, die PSV ook al een plekje in de Champions League kostte. De opmerkingen van de analist waren terecht: de Braziliaan straalde niet dezelfde rust uit als een jaar geleden en daar maakte FC Twente dankbaar gebruik van.

Isak Määttä (FC Groningen)
Groningen maakte het ons weer een stukje makkelijker om deze floplijst samen te stellen. De Noordelingen waren erg zwak tegen Vitesse en Määttä scoorde ondermaats. De verdediger werd dan ook na een helft al gewisseld.

Sven Nieuwpoort (Excelsior)
Excelsior startte nog goed tegen RKC, maar uiteindelijk donderde het als een kaartenhuis in elkaar. Veel spelers lieten het compleet afweten, Nieuwpoort was daar één van.

De fans van FC Utrecht en Fortuna Sittard
Ook deze week moeten we het in de floplijst noodgedwongen over supporters hebben. Vorige week lieten de fans van Utrecht zich al van hun allerslechtste kant zien, dit weekend ging het in Limburg ook mis: de achterban van zowel Utrecht als Fortuna gooide met voorwerpen op het veld, waardoor de wedstrijd twee keer stilgelegd moest worden. De uitsupporters gooiden zelfs met vuurwerk op hun eigen speler Anastasios Douvikas, die Utrecht daarna ook nog redde met een hattrick.

Robert Mühren (FC Volendam)
Over Mühren wordt al langer gezegd dat hij een echte Keuken Kampioen Divisie-spits is. Hij heeft het tegendeel dit seizoen nog niet kunnen bewijzen. De teller staat nog altijd op nul goals bij Mühren en tegen Sparta speelde hij überhaupt een beroerde wedstrijd.

Juriën Gaari (RKC Waalwijk)
RKC kende een slechte start van het duel met Excelsior en dat kwam ook door Gaari, die niet bepaald een sterke wedstrijd speelde. Trainer Joseph Oosting besloot dan ook om hem al na minder dan een uur spelen naar de kant te halen.