Willy en René zien PSV-probleem: 'Van Sangaré, Veerman en Ramalho komt het niet'

Willy en René zien PSV-probleem: 'Van Sangaré, Veerman en Ramalho komt het niet'

05-09-2022 13:24
175

Willy en René van de Kerkhof balen flink dat PSV nu al in de achtervolging moet in de Eredivisie. De broers zien dat het aan een leider ontbreekt in de selectie van trainer Ruud van Nistelrooij.

"Uit bij FC Twente kun je een keertje verliezen, maar de manier waarop kan niet", moppert Willy in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. Het gemis van aanvoerder Luuk de Jong doet zich voelen, stelt het clubicoon. "Xavi Simons is een prima speler, maar geen kopsterke spits die ballen kan terugleggen. Tenzij hij een ladder meeneemt."

De leiderschapskwaliteiten van De Jong worden misschien nog wel meer gemist. "Iedereen speelt veel te afwachtend", vindt René. "Van jongens als Sangaré, Veerman en Ramalho komt het ook niet. Er moeten leiders opstaan."

PSV krijgt donderdag de kans om zich te revancheren in het Europa League-duel met Bodö/Glimt. "Tegen die Noren moeten we zeker winnen, anders kom je nu al in de problemen om die groepsfase door te komen", meent René, die waarschuwt om er niet te lichtzinnig over te denken. "Die hebben vorig jaar gewonnen van AZ en AS Roma dus dat is geen slechte ploeg."