Chelsea blijft ook na window met geld strooien en breekt eigen salarisrecord

Chelsea blijft ook na window met geld strooien en breekt eigen salarisrecord

05-09-2022 14:14
24

Chelsea-vleugelverdediger Reece James heeft zijn contract opengebroken en verlengd. De Engelsman blijft tot de zomer van 2028 verbonden aan The Blues. Zijn nieuwe, astronomische contract legt hem geen windeieren.

James heeft er al een leven lang Chelsea opzitten. Hij begon op zijn zevende in de jeugdopleiding en maakte drie jaar geleden zijn debuut in de hoofdmacht. Intussen staat de teller op 128 officiële duels voor Chelsea. Dat hij is uitgegroeid tot steunpilaar op Stamford Bridge, is ook bij andere topclubs niet onopgemerkt gebleven. Onder meer Manchester City en Real Madrid hengelden naar verluidt naar de diensten van James, die Chelsea trouw blijft.

Wedden

Meer odds

Dat Chelsea koste wat kost langer door wilde met de rechtspoot, blijkt uit het salaris dat hij de komende jaren gaat opstrijken. Engelse media melden dat James omgerekend een slordige driehonderd duizend euro per week gaat verdienen. Daarmee wordt hij de best betaalde verdediger uit de clubhistorie. John Terry, die tussen 2000 en 2017 furore maakte op Stamford Brigde, had dat record op zijn naam staan.