ADO Den Haag is het zat en grijpt in bij misdragende supporters

ADO Den Haag is het zat en grijpt in bij misdragende supporters

5 september - 19:21
108

ADO Den Haag heeft directe sancties opgelegd voor supporters na het wangedrag tijdens de uitwedstrijd tegen Willem II. Voor de uitwedstrijd van 12 september tegen Jong FC Utrecht zijn er alleen nog kaarten beschikbaar voor seizoenskaarthouders, meldt de club in een statement.

Naast de consequentie voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht, zijn tot de winterstop ook busreizen vanuit de club verplicht bij uitwedstrijden. Vrijdag ging het, niet voor de eerste keer, mis bij de supporters van ADO tijdens de wedstrijd tegen Willem II. Na een half uur spelen moest het duel tijdelijk worden gestaakt, omdat er vanuit het uitvak vuurwerk werd gegooid. Volgens ADO is de dader gevonden en zal die gestraft gaan worden.

ADO pikt het wangedrag van sommige supporters niet langer. "Eenieder die zich niet kan gedragen door in het stadion vuurwerk af te steken of met voorwerpen en bier te gooien is bij ADO Den Haag niet welkom. Om te voorkomen dat de volgende stap, het spelen van wedstrijden zonder supporters, realiteit wordt roepen wij op niet langer te accepteren dat onze club in diskrediet wordt gebracht. Een volgend voorval zal directe conclusies hebben voor het überhaupt bezoeken van wedstrijden."

Zoals de club zelf aangeeft, is het niet de eerste keer dat supporters van ADO zich misdragen. Tijdens de finale van de play-offs vorig seizoen gedroegen de fans zich ook agressief tegenover tegenstander Excelsior. Maar niet alleen in Den Haag gaat het de laatste tijd mis. Vrijdag misdroegen supporters van FC Utrecht zich en onlangs was het, door fans van Fiorentina, in het stadion van FC Twente ook al raak met vuurwerk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie