Noors international verbannen na transfer: 'Een totaal verkeerde keuze'

Noors international verbannen na transfer: 'Een totaal verkeerde keuze'

06-09-2022 09:09
134

Mathis Normann is door bondscoach Stale Solbakken verbannen bij de Noorse nationale ploeg. De reden: een binnenlandse transfer in Rusland. Solbakken spreekt van een 'eenvoudige keuze'.

"Dit was voor mij geen moeilijk besluit", aldus Solbakken tegenover NRK. Normann, twaalfvoudig international, transfereert van FK Rostov naar Dinamo Moskou. De verbanning komt niet helemaal uit het niets: de middenvelder is door de Noorse bond ingelicht over een sanctie bij een Russische transfer. "In de afgelopen 24 uur kreeg hij een kans om zijn besluit te heroverwegen. Ik vind dit een totaal verkeerde keuze. We gaan zien of Mathias ooit nog terugkeert bij het nationale elftal. Misschien als hij andere denkbeelden krijgt, maar op dit moment is het helemaal uitgesloten."

De Noorse voetbalbond laat in een statement weten achter de keuze van Solbakken te staan. 'Eigenlijk is het niet de taak van de bond om iets te zeggen over de clubkeuze van een speler, maar we bevinden ons in een buitengewone situatie', klinkt het. 'Het hele Noorse en Europese voetbal zijn het er gezamenlijk over eens dat er druk uitgeoefend moet worden op Rusland als oorlogvoerende partij.'

Normann speelt sinds 2019 in Rusland, al werd hij na de invasie van Oekraïne verhuurd aan Norwich City. De middenvelder leek deze zomer op weg naar Lecce, maar de stap kwam door administratieve problemen niet door. Zijn laatste transfer dateert van maart dit jaar. Vorig jaar speelde Normann in het kader van de WK-kwalificatie twee keer tegen Nederland.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie