'Hebben nu tegen Feyenoord en PSV gespeeld, maar Ajax is specialer'

'Hebben nu tegen Feyenoord en PSV gespeeld, maar Ajax is specialer'

06-09-2022 23:34
98

Rangers FC schakelde in de play-offs van de Champions League PSV uit, maar Giovanni van Bronckhorst en James Tavernier zijn beducht voor Ajax. De manager en de aanvoerder van de Schotse topclub slaan de Amsterdammers Europees gezien net een klein stukje hoger aan.

Volgens Tavernier is het duel in de Johan Cruijff Arena woensdagavond het voorlopige hoogtepunt in zijn loopbaan. "We hebben in Europa nu tegen Feyenoord en PSV gespeeld, maar de prestaties van Ajax in de Champions League en hun ervaring maken deze confrontatie duidelijk specialer. Het wordt een zware test, maar we willen ons meten met de beste clubs van Europa", vertelt de vleugelverdediger tijdens het persmoment

Van Bronckhorst legt Ajax en PSV langs de meetlat. "Het verschil tussen die twee is niet zo groot", vertelt Van Bronckhorst voor de camera van Ziggo Sport. "Dat heb je ook gezien tijdens de Super Cup, dat was redelijk gelijkopgaand. Ajax begon heel goed en PSV nam het in de tweede helft over. Ik denk wel dat Ajax wat meer ervaring heeft op het hoogste niveau in de Champions League. Niet alleen kwalificeren ze zich, ze doen ook echt mee. Na de winterstop plaatsen ze zich ook voor de Champions League. Dat is hartstikke knap. Ajax is op Europees niveau verder dan PSV, denk ik."