'Inzaghi gaat voor keeperswissel: Onana debuteert naar verluidt tegen Bayern'

'Inzaghi gaat voor keeperswissel: Onana debuteert naar verluidt tegen Bayern'

07-09-2022 13:45 Laatste update: 13:49
39

Onana krijgt woensdagavond naar verluidt de voorkeur boven Samir Handanovic onder de lat bij Internazionale. Dat melden verschillende Italiaanse journalisten zoals Daniele Mari van Gazzetta dello Sport en Matteo Barzaghi van Sky Sport. Woensdagavond speelt Internazionale thuis tegen Bayern München in de Champions League.

Handanovic is al jarenlang de onbetwiste eerste keeper bij Internazionale. Maar de laatste tijd wordt hij steeds vaker bekritiseert vanwege zijn optredens. Onder andere tijdens de belangrijke wedstrijd tegen AC Milan ging de Sloveense sluitpost niet vrijuit. Mede daarom zou oefenmeester Simone Inzaghi de laatste trainingen afgewerkt hebben met Onana als basiskeeper. Het zou voor de Kameroener zijn debuut zijn voor Internazionale en direct zijn terugkeer in de Champions League.

Het kiezen voor Onana is wel een risicovolle optie voor Inzaghi. De doelverdediger mist namelijk wedstrijdritme, mede vanwege het feit dat hij vorig seizoen voor Ajax maar tien wedstrijden meespeelde. Onana zat in de laatste vijf wedstrijden in de Serie A wel op de bank voor Internazionale. In die wedstrijden kreeg zijn ploeg acht doelpunten om de oren, waardoor de positie van Handanovic nu wat wankeler is.

Onana kwam deze zomer transfervrij over van Ajax, waar hij zijn contract niet wilde verlengen na een dopingschorsing die hij eerder dat jaar kreeg. De keeper begon zijn loopbaan in de jeugd van Barcelona.