Ten Hag heeft geen boodschap aan grote namen: 'Maak je indruk dan blijf je spelen'

Ten Hag heeft geen boodschap aan grote namen: 'Maak je indruk dan blijf je spelen'

08-09-2022 13:22 Laatste update: 15:10
21

Erik ten Hag begint donderdag met Manchester United aan het nieuwe seizoen in de Europa League. Ook dit toernooi ziet de Nederlandse oefenmeester als een kans om een grote prijs te winnen en daarom wil hij er alles aan doen om de eerste wedstrijd van Real Sociedad te winnen.

"Wij willen elke wedstrijd winnen en elk toernooi waar we aan meedoen willen we om de prijzen spelen", vertelt Ten Hag tijdens het persmoment voor de wedstrijd. "Ook deze wedstrijd moeten we daarom serieus nemen. We hebben geen elftal, maar we hebben een team met alle spelers. Maar we moeten gewoon elke wedstrijd de wil hebben om te winnen. Dat is de mentaliteit die Manchester United nodig heeft."

Ten Hag heeft een heel team tevreden te houden en daarvoor moet hij soms concessies doen. Bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo en Harry Maguire die regelmatig vanaf de bank beginnen. "Ik kan niet iedereen tevreden houden, maar iedereen krijgt zijn speeltijd als hij het laat zien op de trainingen. We hebben iedereen nodig dit seizoen, want er komt een hoop op ons af. Al die wedstrijden die we nog gaan spelen moeten we een fitte ploeg hebben staan. Dus iedereen zal genoeg speeltijd krijgen."

Ook wordt Ten Hag gevraagd naar de opleving van Marcus Rashford. De Engelsman beleefde vorig seizoen een teleurstellend jaar, maar is dit seizoen weer belangrijk voor Manchester United. "We hebben met hem in meer dan twee maanden gewerkt aan verschillende aspecten. Hij heeft het waar naar zijn zin, is blij als hij gaat trainen en dat zie je ook aan hem. Het begint met plezier hebben en daarna laat je dat vanzelf zien op het veld."