Blind noemt 'allermooiste wedstrijd': 'Soms dacht je: waar hebben we het over?'

Blind noemt 'allermooiste wedstrijd': 'Soms dacht je: waar hebben we het over?'

13-09-2022 09:05
65

Daley Blind noemt het Champions League-duel van Ajax met Real Madrid in 2019 (1-4) zijn 'allermooiste wedstrijd'. De 32-jarige routinier bereikte tegen Rangers FC een bijzondere mijlpaal, door zijn honderdste Europese wedstrijd aan te tikken.

In gesprek met Voetbal International blikt Blind terug op zijn Europese wedstrijden. De uitwedstrijd in Santiago Bernabéu springt er voor hem uit. Bij Oranje zat Blind op een moment met ploeggenoten Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt aan tafel, toen het aanstaande duel met Real ter sprake kwam. "Ik weet nog dat Frenkie toen zei: Hoezo lastig voor ons? Die gaan we gewoon winnen hoor, wij kunnen de Champions League winnen."

"Matthijs de Ligt en ik keken elkaar lachend aan en zeiden: Als hij het zegt, waarom ook niet, haha?", vervolgt Blind. "Het paste ook wel bij ons in die tijd. Wij spraken onderling het vertrouwen naar elkaar uit dat het kon. En tuurlijk, soms dacht je zelf weleens: Waar hebben we het over?"

Het absolute dieptepunt van Blind komt uit hetzelfde seizoen. In de halve finale werd Ajax na een 2-0 voorsprong met 2-3 uitgeschakeld door Tottenham Hotspur. "Weet je, als we met de jongens van dat jaar elkaar zien, komt de Champions League-campagne van dat seizoen altijd ter sprake. Omdat iedereen in dat seizoen zo gelukkig was, er zat zo’n mooie vibe in dat elftal", zegt hij. "Als je elkaar ziet, bij Oranje of waar dan ook, dan passeert dit seizoen de revue. En steeds is het begin vol goede moed en mooie herinneringen, en eindigend we toch weer in malaise omdat het over Spurs-thuis gaat."