Vroege wissel bij hyperambitieus Monza: Berlusconi (85) ontslaat trainer

Vroege wissel bij hyperambitieus Monza: Berlusconi (85) ontslaat trainer

13-09-2022 13:47 Laatste update: 14:17
21

AC Monza heeft na zes speelrondes trainer Giovanni Stroppa al op straat gezet. Stroppa ontving zijn ontslagbrief, nadat Monza nog altijd op de eerste zege wacht. Raffaele Palladino neemt de honneurs tijdelijk waar.

Monza behaalde afgelopen zondag tegen Lecce (1-1) het eerste punt, al was dat voor Stroppa niet genoeg om op zijn post te mogen blijven zitten. De man die het hyperambitieuze Monza naar het hoogste niveau leidde, is opzij gezet door voorzitter Silvio Berlusconi. De voormalig premier van Italië liet zich maandag al negatief uit over de ploeg. "De spelers zijn goed, Serie A-waardig", zei hij onder meer. "Het team moet anders staan op het veld. Ik zal ermee aan de slag gaan."

Palladino, die wordt doorgeschoven vanuit het beloftenteam, zal samen met de 85-jarige Berlusconi voor de ommekeer moeten zorgen. Claudio Ranieri wordt bij Monza gezien als de gedroomde opvolger van Stroppa. Berlusconi heeft Monza sinds 2018 in handen. Onder zijn leiding promoveerde de club naar de Serie B. Afgelopen seizoen werd promotie naar de Serie A bereikt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie