Ancelotti schiet in de lach na vraag over Mbappé: 'Alweer?'

Ancelotti schiet in de lach na vraag over Mbappé: 'Alweer?'

13-09-2022 17:40 Laatste update: 19:00
15

Het lijkt er niet op dat Carlo Ancelotti in de nabije toekomst een nieuwe poging gaat wagen om Kylian Mbappé naar Real Madrid te halen. De Italiaanse oefenmeester reageerde lachend nadat hij dinsdag geconfronteerd werd met het nieuws dat het contract van de aanvaller een jaar eerder zou aflopen.

"Mbappé? Alweer? Wij zijn blij met de aanvallers die we nu hebben. Vinicius Junior en Rodrygo", aldus Ancelotti in aanloop naar het duel van komende woensdag in de Champions League tegen RB Leipzig. "We denken niet aan iemand anders", vervolgde hij. 

De overstap van de superster van Paris Saint-Germain naar Real Madrid leek lang een kwestie van tijd. In mei kwam er een eind aan de ellenlange transfersoap, nadat hij een fonkelnieuw megacontract tot 2025 tekende bij de Franse kampioen. Dinsdag meldde diverse Franse media dat het nu mogelijk toch gaat om een verbintenis tot 2024, met een optie op nog een jaar. Die optie zou in de handen liggen van de aanvaller zelf. 

Komende woensdag ontvangt Real dus Leipzig, dat trainer Domenico Tedesco ontsloeg na de nederlaag Shakhtar Donetsk van vorige week (1-4). Op de persconferentie had de oefenmeester tot slot nog complimenten over voor Leipzig-aanvallers Timo Werner, Dominik Szoboszlai en Christopher Nkunku. "Ze zijn heel gevaarlijk."