Klopp prijst Liverpool: 'Goal Kudus was ongelooflijk, maar Ajax had het moeilijk'

Klopp prijst Liverpool: 'Goal Kudus was ongelooflijk, maar Ajax had het moeilijk'

14-09-2022 06:56 Laatste update: 09:13
84

Jürgen Klopp is zeer te spreken over het optreden van Liverpool in het Champions League-duel met Ajax. The Reds kwamen veel sterker voor de dag dan een week geleden in Italië, waar met 4-1 werd verloren van Napoli.

"Als je de wedstrijden tegen Napoli en Ajax vergelijkt, dan lijkt het wel een andere sport", begint Klopp op de persconferentie. "Alles was beter: een veel hogere intensiteit, veel meer agressie, moediger, de manier waarop we verdedigden. Dit is een eerste stap voor ons, niet meer. We laten ons nu niet meeslepen. Er is meer een gevoel van opluchting. We hebben onszelf en ook de buitenwereld laten zien dat we hebben begrepen wat er na vorige week moest gebeuren."

"We hebben gewoon een hele goede wedstrijd gespeeld", gaat Klopp verder. "Volgens mij hadden we 25 schoten op of richting het doel van Ajax, een heel sterke ploeg, die vol vertrouwen is en overtuigd is van zijn eigen kwaliteiten. We hebben hen veel problemen bezorgd. Onze pressing was goed, maar de eerste beste kans van Ajax ging erin. Ik was niet verrast dat ze scoorden, omdat ons dit vaker overkomt dit seizoen. Ajax heeft niet veel nodig om te scoren. Het was echt een ongelooflijk doelpunt. Voor Alisson (Becker, red.) was het een schot dat hij onmogelijk kon stoppen."

"Onze reactie daarna was oké, niet perfect", meent Klopp, die zijn spelers halverwege toesprak. "In de rust hebben we tegen de jongens gezegd dat we niet meer zo overtuigend drukzetten als voor de gelijkmaker. Het ging daarbij misschien net om een sprint van een paar meter. Wij moesten gewoon ons eigen spel blijven spelen, want Ajax had het moeilijk en moest hard werken om ons tegen te houden."

Klopp was niet verrast dat Liverpool alsnog aan het langste eind trok. "Van de kant van Ajax zag je na rust meer kleine overtredingen, een signaal dat ze tijd probeerden te pakken. Maar we deden het goed met snelle spelhervattingen, vooral door Thiago. Soms moet je geduld hebben en het zal niemand hebben verbaasd dat we uit een spelhervatting alsnog hebben gescoord. Die waren heel gevaarlijk. Het gezicht van Joël Matip liet precies zien hoe wij ons allemaal voelden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie