Verhoeven over imago: Stap in mijn carrière heb ik daardoor nooit kunnen zetten

Verhoeven over imago: "Stap in mijn carrière heb ik daardoor nooit kunnen zetten"

14-09-2022 10:12 Laatste update: 11:43
84

Het uiterlijk van Jeroen Verhoeven was zijn tijdens zijn loopbaan vaak onderwerp van gesprek. De voormalig doelman van onder meer FC Volendam en Ajax is van mening dat dat ervoor heeft gezorgd dat hij nooit een extra stap heeft kunnen zetten in zijn carrière.

Verhoeven, die op basis van zijn uiterlijk van het publiek vaak 'pizza' te horen kreeg bij een balcontact, blikt in gesprek met ESPN terug op zijn loopbaan. Eén die volgens hem ook anders had kunnen lopen. "Er is altijd heel veel over mij geschreven, gezegd en gedaan. Als ik een fout zou maken, dan zou dat altijd liggen aan mijn lijf. Een stap in mijn carrière heb ik daardoor nooit kunnen zetten."

Wedden

Meer odds

Verhoeven vervolgt: "Op het moment dat je zoekt naar mijn naam zie je meteen 'pizzakeeper'. Je hoorde ook weleens 'als we jou nemen, dan krijg je onrust.' Het enige wat je kan doen is er je positiviteit en je kracht uithalen. En dat heb ik gedaan."

De ex-sluitpost speelde in totaal vijftig duels in de Keuken Kampioen Divisie en kwam tot 64 optredens in de Eredivisie. Hij stond tussen 2009 en 2012 onder contract bij Ajax en was daar derde doelman. Na zijn loopbaan begon hij te werken als ondernemer.