'Klaassen hoort altijd te spelen bij Ajax, hij verdient een basisplek bij Oranje'

'Klaassen hoort altijd te spelen bij Ajax, hij verdient een basisplek bij Oranje'

14-09-2022 19:10 Laatste update: 19:16
68

René van de Kerkhof vindt dat Davy Klaassen basisspeler moet zijn bij het Nederlands elftal. De ras-PSV'er adviseert bondscoach Louis van Gaal om niet 5-3-2, maar 4-3-3 te spelen op het WK.

In gesprek met Voetbal International stelt Van de Kerkhof zijn ideale Oranje-opstelling samen. "Ik weet dat bondscoach Louis van Gaal denkt aan een 5-3-2-opstelling, maar ik hou het op 4-3-3 met Blind op het middenveld", zegt hij. De voormalig aanvaller kiest op het doel voor Jasper Cillessen en achterin voor Denzel Dumfries, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Tyrell Malacia. "Davy Klaassen hoort er ook bij op het middenveld, ik vind dat hij altijd hoort te spelen bij Ajax."

"Klaassen verdient een basisplaats op basis van zijn kwaliteiten en zijn inzet", vervolgt Van de Kerkhof, die naast Steven Bergwijn en Memphis Depay voor één PSV'er kiest bij de eerste elf: Cody Gakpo. "Maar zonder gekkigheid, ik denk dat hij de revelatie van het WK wordt. Hij kan zo goed voetballen, tegen topploegen speelt hij altijd goed. Ik zie hem wel uitblinken op het WK en zo de verrassing van het toernooi worden."

Van de Kerkhof vermoedt dat Gakpo hoe dan ook tot het einde van dit seizoen in Eindhoven blijft en PSV naar het kampioenschap wil leiden. "Deze zomer kwamen er ook niet echt clubs die bij hem passen. Leeds United, Southampton… Ik heb geen minachting voor die clubs, maar Gakpo kan meer. Engeland vind ik sowieso niet echt bij hem passen, Spanje of Italië ligt meer voor de hand."