'Janssen kan kilootje lichter, pareltje Stengs nog geen echte kerel'

'Janssen kan kilootje lichter, pareltje Stengs nog geen echte kerel'

15-09-2022 13:35
52

Royal Antwerp FC heeft veel weg van een rehabilitatiekliniek voor Nederlanders, constateert Youri Mulder. Naast trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars maakten deze zomer drie spelers met een krasje de overstap naar de Belgische koploper.

Het gaat om Vincent Janssen, Calvin Stengs en Jurgen Ekkelenkamp. De spits, die overkwam van CF Monterrey uit Mexico, is de laatste weken op schot. "Hij kan nog een kilootje lichter, lijkt me. Maar een nuttige speler is hij zeker", zegt Mulder tegen Humo over Janssen.

"Hij is een goed aanspeelpunt, weegt op een verdediging en kan uit het niets scoren. Al was dat net zijn probleem bij Tottenham. In zijn eerste wedstrijd - tegen Arsenal, dacht ik - kwam hij oog in oog met de keeper. Gaat die bal erin, dan was-ie vertrokken."

Ook de van OGC Nice gehuurde Stengs kan slagen in Antwerpen, al moet er volgens Mulder nog wel het nodige gebeuren. "Hij heeft iets bijzonders: een passeerbeweging. Alleen moet hij nog een echte kerel worden. Hij is een beetje een dromer: hij is er niet altijd met zijn hoofd bij. Maar als hij het goed doet, heb je wel een pareltje in je elftal."