Pogba krijgt WK-boodschap: 'Neem geen spelers mee, puur om ze mee te nemen'

Pogba krijgt WK-boodschap: 'Neem geen spelers mee, puur om ze mee te nemen'

15-09-2022 17:16
24

Didier Deschamps, bondscoach van Frankrijk, heeft in aanloop naar het WK een duidelijk signaal afgegeven aan Paul Pogba. De Juventus-middenvelder staat voorlopig aan de kant met een knieblessure, waardoor deelname aan het eindtoernooi in Qatar op een kier staat.

Deschamps voelt zich verplicht om te reageren op berichtgeving eerder deze week. L'Équipe schreef dat Pogba in ieder scenario tot de WK-selectie zou behoren, ook als hij niet tijdig hersteld is van zijn kwetsuur. "Het belangrijkste criterium is dat hij hersteld is. Ik neem geen spelers mee puur om ze mee te nemen, dat heb ik nog nooit gedaan. Dat wil hij zelf ook niet", zegt Deschamps op het persmoment van de bekendmaking van de definitieve selectie, opgetekend door hetzelfde medium.

Wedden

Meer odds

Het is nog onduidelijk hoe groot de kans is dat Pogba op tijd hersteld is. "Ik spreek Paul geregeld, zijn herstel verloopt goed. Hij zal alles doen om op tijd terug te zijn, maar hij zal geen risico's nemen", aldus de bondscoach van Les Bleus. Vier jaar geleden, toen Frankrijk beslag legde op de wereldtitel, was Pogba een belangrijke schakel in het elftal van Deschamps.