Ultee spreekt zich uit na ontslag: 'Mensen werden onrustig toen Yilmaz kwam'

Ultee spreekt zich uit na ontslag: 'Mensen werden onrustig toen Yilmaz kwam'

16-09-2022 14:26
46

Sjors Ultee heeft een boekje opengedaan over Burak Yilmaz. De voormalig trainer bij Fortuna Sittard erkent dat er zaken veranderden op het moment dat de spits zijn intrede deed in Limburg.

Ultee werd na drie competitiewedstrijden op straat gezet door de Turkse eigenaar Isitan Gün. In gesprek met Bart Vriends, Thomas Verhaar en Maarten de Fockert van De Cor Potcast doet de ontslagen keuzeheer zijn kant van het verhaal. "Hoe ik het karakter van Yilmaz zou omschrijven? Heel introvert, heel ingetogen, rustig en opeens emotioneel. De uitschieters."

"In gesprekken vond ik hem heel prettig. Hij dacht veel mee en was absoluut niet vervelend", vervolgt Ultee, die benadrukt dat er wel het nodige veranderde nadat Yilmaz gepresenteerd was. "Als er een grote speler binnenkomt, verandert de hiërarchie altijd. Mensen worden onrustig, mensen komen een plek lager op de ladder te staan. Anderen durven weer niets te zeggen tegen zo'n iemand."

Ultee haalt er een voorbeeld bij van de tweede dag dat Yilmaz op het trainingsveld stond bij Fortuna. "We, de staf, hadden ruzie met hem over buitenspel. Dan zie je de rest kijken: wat gaat er nu gebeuren?" Vriends vraagt zich af of Yilmaz niet te groot is voor de Limburgers. "Ze zeggen altijd heel mooi: niemand is groter dan de club", reageert Ultee. "In deze situatie kan je best afvragen of de carrière en de grootheid van de speler Burak Yilmaz groter is dan de club Fortuna Sittard."

"Als Ruud van Nistelrooij aan het einde van zijn carrière bij Excelsior had gespeeld, kan je wel zeggen: niemand is groter dan Excelsior, maar er is niemand die dat gelooft."