Brands betreurt De Jong-vertrek en sluit de deur definitief voor Arnesen

Brands betreurt De Jong-vertrek en sluit de deur definitief voor Arnesen

17 september - 13:53
170

Marcel Brands benadrukt dat het uitblijven van een transfer van Cody Gakpo geen reden is geweest om met technisch directeur John de Jong te breken. De algemeen directeur bij PSV maakt ook duidelijk dat Frank Arnesen niet de opvolger van De Jong wordt.

Brands stond zaterdagochtend een select groepje pers te woord. Bij PSV heerst tevredenheid over de afgelopen transferperiode, al had de raad van commissarissen graag gezien dat Cody Gakpo of Ibrahim Sangaré verkocht zou worden, om de continuïteit van de club te waarborgen. Waarom De Jong dan toch is weggegaan? "De raad van commissarissen had geen vertrouwen, maar het is niet zo dat John weg moest. Ik heb niet de opdracht gekregen om hem weg te sturen", laat Brands optekenen door het Eindhovens Dagblad.

"Maar de ontevredenheid was er blijkbaar dus langer bij de commissarissen. In de gesprekken die ik heb gehad is nooit naar voren gekomen dat ze niet tevreden waren. Ze hebben tegen mij gezegd dat ze dachten dat ik als algemeen directeur een goede combinatie zou kunnen vormen met John de Jong", vervolgt Brands, die stelt dat de eindfase van de transferperiode voor pijnpunten heeft gezorgd. "Cody heeft bij ons een lastige voorbereiding gehad omdat hij met Manchester United heeft gesproken."

"Zij kwamen pas half augustus en pakten niet door. Ik denk zelfs dat Cody aan het eind van de transferperiode niet meer was weggegaan, als het juiste bedrag was geboden", aldus Brands. "Er is geen bod geweest dat de ondergrens benaderde van wat we met Cody hebben afgesproken." Naar verluidt wilde Leeds United inclusief bonussen 43 miljoen euro betalen voor Gakpo.

Frank Arnesen
Het staat vast dat Brands niet zelf de taken van technisch directeur overneemt. Ook Arnesen zal De Jong niet opvolgen. "Daar is geen sprake van. We gaan een nieuwe oplossing zoeken, maar alles is nu nog vers. Frank Arnesen? Hij is niet in beeld. Ik zou graag de gemiddelde leeftijd wat omlaag brengen in de directie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie