Update: pechvogel Karsdorp is met succes geopereerd, moet weken revalideren

Update: pechvogel Karsdorp is met succes geopereerd, moet weken revalideren

19-09-2022 21:49 Laatste update: 21:48
16

Rick Karsdorp staat zo’n zes weken aan de kant met een gescheurde meniscus, dat melden diverse Italiaanse media. De verdediger van AS Roma liep de blessure afgelopen donderdag op tegen HJK Helsinki en wordt binnenkort geopereerd in Zwitserland.

De rechtervleugelverdediger speelde donderdag de volle negentig minuten in het Europa League-duel met de Finnen (3-0 winst), maar kwam niet ongeschonden uit de strijd. Na een aantal tests is geconcludeerd dat de oud-Feyenoorder een scheur in zijn linker meniscus heeft opgelopen. Roma heeft de blessure én de operatie inmiddels bevestigd. 

Karsdorp heeft een verleden met blessures. Zo scheurde hij in 2017 al de voorste kruisband in zijn linkerknie af. Dezelfde knie die hem nu opnieuw in de steek laat. De drievoudig international van Oranje, die dit seizoen in vijf duels in actie kwam voor de Italianen, sluit waarschijnlijk begin november weer aan bij club van trainer José Mourinho. 

Even later begint het WK in Qatar. Een deelname aan die eindronde lijkt nu verder weg dan ooit. Karsdorp kwam sowieso al niet voor in de plannen van bondscoach Louis van Gaal en kan nu samen moet ploeggenoot en landgenoot Georgionio Wijnaldum werken aan zijn herstel. 

Update: Rick Karsdorp is met succes geopereerd aan zijn knie, meldt AS Roma via de clubkanalen. De verdediger herstelt in Zwitserland, waar hij geopereerd is, van de operatie en revalideert dan in Rome. De geschatte herstelperiode bedraagt meerdere weken.