Til wijst op het belangrijk aspect bij PSV: 'Die zijn bizar belangrijk'

18 september om 17:58
Laatste update: 18 september om 18:16

Guus Til wist zondagmiddag te scoren in de wedstrijd van PSV tegen zijn oude club Feyenoord. De middenvelder is blij met de overwinning van zijn club en hij vond het mooi om zijn oude teamgenoten van Feyenoord weer terug te zien. 

"Het voelde voor ons ook als een achtbaan op het veld vandaag", vertelt Til na de wedstrijd tegenover ESPN. "In de eerste twintig minuten zijn we wel echt te slordig met het balverlies. Zij konden gewoon goed de vrije man vinden op het middenveld. Maar naarmate de wedstrijd doorging, voelde je echt dat als we door zouden zetten dat er dan meer uit te halen viel. En dan winnen we door spelhervattingen, maar als je ziet hoeveel wedstrijden er gewonnen worden op vrije trappen en corners. Bizar belangrijk zijn die standaardsituaties tegenwoordig."

Voor Til was het ook nog eens een feest der herkenning vandaag. Vorig seizoen speelde de middenvelder namelijk aan de andere kant, in het shirt van Feyenoord. "Ik keek er wel naar uit om deze wedstrijd te spelen. Ik heb daar natuurlijk een hele mooie tijd gehad. Dan vind ik het leuk om iedereen weer te zien en om tegen ze te spelen. Het was niet dat ik specifieke spanning had voor deze wedstrijd."

Til is blij met de overwinning vandaag, mede door de kritiek die hij en zijn ploeg kreeg in de laatste weken. "Ik zou het geen opluchting willen noemen vandaag, het was meer een bewijs dat we het wel kunnen", vertelt de middenvelder tegenover NOS. "Iedereen kreeg vandaag weer de bevestiging dat wij gewoon goed kunnen spelen en dat we voor het kampioenschap meedoen."