Branthwaite onder de indruk bij PSV: 'Hier ben ik voor gekomen'

18 september om 18:46

Jarrad Branthwaite begon zondag verrassend in de basis bij PSV, maar met een goal en een goede wedstrijd bewees hij de Eindhovenaren zeker een dienst. Voor de twintigjarige Engelsman was zijn goal geen verrassing, bij PSV wordt er namelijk op die standaardsituaties getraind. 

"Die corner was ingestudeerd ja", vertelt een dolblije Branthwaite tegenover het Eindhovens Dagblad. "We trainen veel op dat soort situaties dus het was zeker gepland. Je zag dat ook terug bij de 4-3 van Obispo. We willen uiteindelijk nog veel meer goals uit dit soort situaties maken." PSV won zondag met 4-3 van Feyenoord in een boeiend voetbalgevecht. De 1.96 meter lange verdediger maakte een uitstekende indruk tijdens dat duel.

Branthwaite was zelf ook een tikkeltje verrast door zijn basisplek tegen Feyenoord. "Het team doet het goed, dus dan is het voor mij lastig om mezelf in de ploeg te werken. Ik ben heel blij dat ik vandaag de kans kreeg. Hopelijk werkt deze prestatie me verder in de komende weken." De centrumverdediger wordt dit seizoen gehuurd van Everton. 

Nog niet eerder speelde de Engelsman een echte topper in de Eredivisie, maar hij kreeg van zijn ploeggenoten al snel te horen dat de wedstrijd erg belangrijk was in Eindhoven. "Aan alles voelde je dat dit een grote wedstrijd is. De atmosfeer voorafgaand aan de wedstrijd was al mooi, maar tijdens de wedstrijd werd het alleen maar mooier. Het is heerlijk om hier te spelen, dat wil toch iedere voetballer. Dit soort wedstrijden ben ik voor naar hier gekomen."