Bruggink ziet uitblinker bij AZ: 'Die jongen kan zó goed schieten'

18 september om 19:17

Kenneth Perez en Arnold Bruggink vinden dat AZ complimenten moet krijgen na de overwinning op Ajax. Volgens de analisten is het razend knap dat de Alkmaarders met 2-1 wisten te winnen van de Amsterdammers. Ook zagen zij twee spelers echt uitblinken.

"Dit is gewoon een hele knappe overwinning", vertelt Perez na afloop van de wedstrijd bij ESPN. "Zeker als je allebei de teams naast elkaar legt. Als je ziet wat voor spelers daar rondlopen en wat voor prijskaartje er aan die jongens hangt, dan is het gewoon razend knap wat AZ vandaag heeft gedaan. Als je ziet wat er bij die ploeg rondloopt dan is dat natuurlijk puur kwalitatief wat minder, dus daarvoor moet Pascal Jansen ook de credits krijgen."

Bruggink zag een speler specifiek opvallen bij AZ. Jens Odgaard trok deze wedstrijd de aandacht van de analist. "Hij is samen met Reijnders degene van wie de creatieve ideeën moeten komen. Maar wat kan die jongen goed schieten zeg, echt fantastisch. Je moet zo’n Odgaard ook lekker laten voetballen en geen opdrachten meegeven. Echt zo’n creatieve linkspoot vind ik hem."

Bij Ajax vond Perez de keeper enorm uitblinken. Remko Pasveer was volgens de analist dé man van de wedstrijd bij de Amsterdammers. "Hij was echt fantastisch. Pasveer heeft vandaag de meeste passes ooit gegeven als keeper in de Eredivisie. Hij had wederom de meeste balcontacten bij Ajax en dat vind ik geen goed teken. Die redding op het schot van Sugawara pakt hij ook een beetje vanwege zijn ouderdom. Hij blijft gewoon staan terwijl jonge keepers als een gek uit zouden komen bij zo’n bal."