Van der Vaart: 'PSV scheet in zijn broek, met dank aan Feyenoord dat ze wonnen'

Van der Vaart: 'PSV scheet in zijn broek, met dank aan Feyenoord dat ze wonnen'

18-09-2022 23:46
179

Ibrahim Afellay heeft bewondering voor de veerkracht van PSV. De Eindhovenaren hadden het in de afgelopen weken zwaar en kwamen ook tegen Feyenoord op achterstand, maar ze wonnen de topper wel. Rafael van der Vaart is vooral onder de indruk van de start van Feyenoord.

Bij Studio Voetbal wordt er uiteraard gesproken over de clash tussen PSV en Feyenoord, die in 4-3 eindigde. Dat terwijl de Rotterdammers nog vroeg op voorsprong kwamen. "Dat meen ik serieus: ik vond Feyenoord ongelofelijk sterk in de eerste vijftien minuten", stelt Van der Vaart, die zag dat het in de opbouw uiteindelijk misging voor de bezoekers. "Ze hebben zelf niet herkend wat het probleem was. Ze bleven die ballen toen maar spelen omdat dat hun voetbal is. Ze moesten eigenlijk zeggen: nu tien minuten de lange bal."

Afellay heeft vooral bewondering voor het karakter van PSV. "Wat je PSV niet kunt ontzeggen, is de veerkracht die ze tonen. Ik bedoel: als je jezelf zo herstelt na de 1-0, terwijl je in zo'n situatie zit dat het voor geen meter loopt en je vorige week met pijn en moeite wint van RKC... Dat vind ik wel echt bijzonder knap."

Van der Vaart blijft echter bij zijn standpunt: Feyenoord heeft PSV na een sterke start in het zadel geholpen. "Die veerkracht is echt met dank aan Feyenoord. Ik blijf erbij, want Feyenoord tikte PSV helemaal zoek. Ze scheten in hun broek bij PSV in het eerste kwartier."