Schreuder schaart zich achter zijn speler: 'Hier wordt hij een grote kerel van'

19 september om 10:20

Devyne Rensch viel zondag op tegen AZ met de fout die hij maakte, waardoor de Alkmaarders de gelijkmaker konden scoren. Ajax-trainer Alfred Schreuder schaart zich achter zijn speler en spreekt hem bemoedigend toe na afloop van de wedstrijd.

"Hij hoeft daar natuurlijk geen sliding te maken", vertelt Schreuder op de persconferentie over de fout van Rensch. "Devyne heeft een uitstekende ontwikkeling doorgemaakt de laatste maanden. In het begin kreeg hij wat kritiek bij een mindere wedstrijd, al wil je dat natuurlijk liever niet zien. Hij moet zich er wel overheen zetten en hier wordt hij ook een grote kerel van." AZ wist zondagavond met 2-1 van Ajax te winnen. De Amsterdammers moesten daardoor de koppositie afstaan aan PSV.

Schreuder wilde zich na de wedstrijd ook niet wagen aan kritiek op de arbitrage. Spelers van Ajax leken wel wat aandachtspunten te hebben voor de wedstrijdleiding van zondag. "Ik hoorde wel wat in de kleedkamer, maar we moeten niet naar de scheidsrechter kijken. Wij hebben geen recht van spreken als we zelf niet leveren."

Rensch is sinds het vertrek van Noussair Mazraoui de nummer één op de rechtsbackpositie. Hij speelde tot nu toe zes wedstrijden in de Eredivisie en in die duels wist hij twee keer tot scoren te komen. Rensch speelt sinds de jeugdopleiding al bij Ajax en hij kwam tot nu toe één keer uit voor het Nederlands elftal.