'In het hotel was het altijd lachen met elkaar, maar op het veld was het oorlog'

19 september om 10:39

Quinten Timber keerde afgelopen zomer terug bij Feyenoord en daar heeft de middenvelder nog steeds geen spijt van. Hij speelde zes jaar in de jeugd van de Rotterdammers, alvorens hij verkaste naar de opleiding van Ajax. Nu is Timber terug om te laten zien wat hij in die jaren allemaal heeft geleerd.

"We hadden vooral ontzettend veel plezier", vertelt Timber over zijn eerste tijd bij de Rotterdammers tegenover Feyenoord Magazine. "De mooiste herinneringen heb ik wel echt aan de buitenlandse toernooien. Op die toernooien troffen we ook vaak Ajax en PSV. In het hotel was het dan altijd lachen met elkaar, maar op het veld was het wel echt oorlog." Timber verruilde in zijn jeugd samen met tweelingbroer Jurriën het Utrechtse DVSU voor de opleiding van Feyenoord.

Toen hij jaren later kon terugkeren bij Feyenoord, was dat voor Timber een mooie stap. Tijdens de onderhandelingen kwamen er direct weemoedige gedachten naar boven bij de middenvelder. "Er kwamen direct herinneringen omhoog toen ik hier weer aankwam. Aan hoe ik als jong jongetje met het busje hierheen reed bijvoorbeeld. Maar ook de Europese wedstrijden die ik hier heb gezien. De Kuip was gewoon aan het schudden die avonden. Dat ik nu weer in dat shirt mag spelen is echt prachtig."

Timber heeft ook nog een goede manier om zijn doelen bij de club te onthouden. Deze heeft hij op een briefje geschreven en naast zijn bed gelegd. "Maar wat die doelen zijn dat zeg ik niet. De supporters mogen in ieder geval van mij aannemen dat ik enorm leergierig ben. Dit jaar komen er gewoon weer nieuwe uitdagingen die ik wil aanpakken."