Suárez (35) binnenkort weer transfervrij: Hij heeft veel op moeten geven

Suárez (35) binnenkort weer transfervrij: "Hij heeft veel op moeten geven"

20-09-2022 09:58 Laatste update: 12:03
52

Luis Suárez zal na een kort avontuur bij Nacional alweer vertrekken uit Uruguay. Dat bevestigt clubpresident José Fuentes. De oud-speler van FC Groningen, Ajax, Liverpool, FC Barcelona en Atlético Madrid zal de club voor het WK begint verlaten.

"Als de Uruguayaanse competitie voorbij is, is Suárez weg. Zo is zijn deal nu eenmaal geregeld", zegt de voorzitter tegen Canal10. Eind oktober speelt Nacional de laatste wedstrijd. "Zo hebben we het afgesproken. Hij heeft veel op moeten geven om hier überhaupt te komen." 

Het liefst houdt Nacional de grote vedette binnenboord. Fuentes: "Ik meld dit nu alvast om geen valse hoop te creëren. Suárez zal ons verlaten. We hebben hem nog gevraagd om er een aantal maanden bij aan te plakken, maar dat gaat niet gebeuren."

Suárez, die afgelopen seizoen voor Atlético uitkwam, wilde bij Nacional fit blijven om tijdens het WK in Qatar de Uruguayaanse aanval nog één keer te leiden. De spits scoorde tot nu toe vier keer in acht wedstrijden in Montevideo. Geïnteresseerde clubs zullen Suárez nauwlettend in de gaten houden in Qatar.