Ajax verliest ook van FC Utrecht in besloten oefenduel, rood Magallán

20 september om 14:22

Na de verliespartijen tegen Liverpool en AZ is Ajax dinsdagmiddag ook onderuit gegaan in een besloten oefenduel met FC Utrecht. Een doelpunt van Lorenzo Lucca mocht niet baten voor de Amsterdammers, die met tien man eindigden door een rode kaart voor Lisandro Magallán.

Ajax speelt elke interlandperiode een oefenwedstrijd tegen een Nederlandse clubs om de niet-opgeroepen spelers wedstrijdritme te geven. Owen Wijndal keerde terug van een blessure en ook Florian Grillitsch was erbij. In de voorhoede speelden Lucca en Deadline Day-versterking Lucas Ocampos.

Lucca, in de zomer overgekomen van Pisa, brak al vroeg de ban: de Italiaan volleerde een voorzet van Ar'Jany Martha overtuigend binnen. FC Utrecht knokte zich echter terug. Eerst was het Luuk Brouwers die scoorde voor de nummer negen van de Eredivisie, gevolgd door de 1-2 van Rick Meissen.

Ajax kwam in de tweede helft niet meer in de buurt van de gelijkmaker. Magallán pakte bovendien rood, waardoor de Amsterdammers met tien man kwamen te staan. De Argentijn belandde in een opstootje met oud-Ajacied Amin Younes en kreeg zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Jannick van der Laan.

De opstelling van Ajax: Stekelenburg (Gorter), Baas, Magallán, Pierie, Wijndal, Grillitsch (Giovanni), Regeer (Warmerdam), Fitz-Jim, Ocampos, Lucca, Martha.

De opstelling van FC Utrecht: Raatsie (Nijhuis); Klaiber, Kluivert, Meissen, Warmerdam; Booth, Maeda (Reijnders), Brouwers, Van de Streek (Bozdogan); Redan, Younes (Zagre).