Vitesse en VfL Bochum worstelen over de afkoopsom: 'Het is aan de club'

20 september om 16:15
Laatste update: 20 september om 16:22

  Vitesse en VfL Bochum zijn in onderhandeling over Thomas Letsch, zo wordt vanuit meerdere hoeken bevestigd aan deze website. Het moet raar lopen wil de Duitse trainer níet naar de Bundesliga verkassen, maar een akkoord is er nog niet. Letsch stond dinsdag ook gewoon op het trainingsveld en is met Bochum al zo goed als rond.

  Bochum brak vorige week met Thomas Reis en is concreet in de markt voor Letsch, die de club in de Bundesliga moet zien te houden. Letsch, die ook in de belangstelling zou hebben gestaan van een club uit Azië, ziet het zelf wel zitten. 

  "Het klopt dat Bochum Thomas als nieuwe trainer wil, maar het is aan Vitesse om tot een akkoord te komen met Bochum. De clubs zijn met elkaar in gesprek en daarom gaat er vast een oplossing worden gevonden", geven bronnen rond Letsch aan. Vitesse en Bochum worstelen nog over de hoogte van de afkoopsom.

  Opvolging
  Over de mogelijke opvolging van Letsch is nog niet veel duidelijk. RKC Waalwijk-trainer Joseph Oosting zou inmiddels gepolst zijn, terwijl de kans klein is dat Dick Schreuder van PEC Zwolle het gaat doen. Zijn komst wordt 'onrealistisch' geacht. PEC en RKC hebben sowieso nog niets van Vitesse vernomen.

  Schreuder had ook naar Fortuna Sittard gekund, maar bedankte vriendelijk en bleef PEC trouw. Bij die club ligt hij nog tot 2025 vast. Zowel Schreuder als Oosting waren assistenten van Letsch bij Vitesse. De Gelderlander liet ook de namen van Edward Sturing en Phillip Cocu vallen.