Chelsea grijpt definitief mis bij Salzburg: club laat beleidsman niet vertrekken

Chelsea grijpt definitief mis bij Salzburg: club laat beleidsman niet vertrekken

20-09-2022 21:20
5

Christoph Freund wordt niet de nieuwe technisch directeur van Chelsea. Dat meldt zijn huidige club RB Salzburg bekend via een officieel statement. De naam van de Oostenrijker werd veelvuldig genoemd in Londen, maar volgens zijn huidige club gaat hij nergens heen.

"Christoph Freund is en blijft onze technisch directeur", vertelt de club in het statement op Twitter. "De uitgebreide speculaties onder de media en het publiek hebben ons gebracht tot het volgende statement: Christoph is en blijft technisch directeur van RB Salzburg. Er zal op geen enkele manier een verhuizing naar Chelsea komen."

Freund stond een lange tijd in de belangstelling van Chelsea, nadat de Londenaren op zoek waren naar een nieuwe technisch directeur. Sinds de komst van nieuwe eigenaar Todd Boehly is de club op zoek naar een nieuwe beleidsman. Eerder ontsloeg Chelsea ook trainer Thomas Tuchel, maar Graham Potter werd al snel aangesteld als zijn vervanger.

De 45-jarige Freund werkte sinds 2006 in verschillende functies bij RB Salzburg. Freund begon als teammanager, daarna werkte hij als technisch coördinator en sinds 2015 was hij verantwoordelijk voor het technische beleid van de club. In zijn tijd maakte hij furore door onder andere Erling Haaland, Dayot Upamecano en Sadio Mané naar de Oostenrijkers te halen. Bij veel van deze sterspelers werd ook een doorverkooppercentage afgedwongen.